Yvonne Matthijsse

Ik ben er trots op dat de leden van De Gestelse Coalitie mij hebben gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat betekent dat ik ook kandidaat ben voor een wethoudersfunctie.

Biografie

Graag stel ik mezelf aan u voor. Mijn naam is Yvonne Matthijsse. Ik ben getrouwd met Etienne en heb twee geweldige zoons en een lieve schoondochter, die op dit moment zwanger is van ons eerste kleinkind. Ik woon in de Theereheide. Niet in de wijk, maar in het buitengebied, op de plek, waar ik 55 jaar geleden als Yvonne van den Heuvel werd geboren.

Ik werk als brandmanager en marketingcommunicatie adviseur bij Alliance Healthcare, een farmaceutische groothandel in Den Bosch. Een fulltime baan, die ik combineer met het raadslidmaatschap en waarin ik elke dag mag werken voor het apotheekmerk Boots en de productmerken No7 en Soap&Glory. Verder ben ik taalmaatje voor nieuwe Nederlanders, zit ik in de PR commissie van Levenswijs en ben ik lid van carnavalsvereniging de Boomstêmpkes.

Maar boven alles ben ik gemeenteraadslid. Ik ben in de politiek gegaan, omdat ik het beste wil voor Gestel. Ik ben trots op ons mooie dorp en ik zet mij in mijn vrije tijd graag in om het nog mooier te maken. In de bijna 8 jaar dat ik nu in de raad zit, heb ik talloze gesprekken gevoerd met mensen, die net zo betrokken zijn bij hun leefomgeving als ik en daar haal ik heel veel energie uit. Dat is waar ik het allemaal voor doe.

Wat mij echt kwaad maakt, is dat zoveel inwoners op dit moment aangeven dat zij zich niet gehoord voelen door de gemeente. Ik heb daar al eerder een kritisch artikel over geschreven naar aanleiding van de vele inspraakreacties die binnenkwamen op de Omgevingsvisie voor de wijk Theereheide.

“Als je er als gemeente in slaagt om in zo’n korte tijd zoveel weerstand op te roepen bij zoveel mensen, dan is er toch echt iets fout gegaan” schreef ik toen.

Net zoals toen nodig ik ook nu iedereen die zich niet gehoord voelt nadrukkelijk uit om contact op te nemen met mij of met iemand anders van De Gestelse Coalitie. Want luisteren kan altijd. Kan ik daarmee alle problemen oplossen? Nee! Kan ik het voor iedereen goed doen? Ook niet! Net zoals ik het ook echt niet altijd eens ben met elke ingediende zienswijze. Maar ik kan wel in gesprek gaan en uitleggen waarom we in de raad bepaalde besluiten hebben genomen. Of ik het met al die besluiten eens ben? Zeker niet! Maar ik ben ook niet overal tegen, omdat ik nu eenmaal in de oppositie zit. Want politiek is ook keuzes maken en die verantwoordelijkheid ga ik zeker niet uit de weg.

Ik zal die keuzes wel altijd maken vanuit mijn Gestelse bril. Want daarom zit ik in de politiek en het steekt mij enorm dat er geen Gestelse wethouder in het college zit. De grootste kern verdient beter. En de enige die daarvoor kan zorgen bent u als Gestelse kiezer. Door lokaal te stemmen op een echte Gestelse partij. Een partij voor en door Gestelnaren.

Betekent dit dan dat ik de andere kernen links laat liggen? Nee, zeker niet. Ook als inwoner van Gemonde, Den Dungen, Berlicum of Middelrode kunt u altijd bij De Gestelse Coalitie terecht voor een luisterend oor, want ik wil te allen tijde voorkomen dat inwoners van onze gemeente zich niet gehoord voelen. Daar kunt u mij als raadslid en hopelijk straks ook als wethouder altijd op aanspreken!

Contact Info

Telefoon / WhatsApp = +31 6 43757521
E-mail = yvonne.matthijssevdheuvel@gmail.com