Stijn Kooiman

Opgegroeid in Sint-Michielsgestel, op diverse manieren actief binnen het Gestelse verenigingsleven en in het dagelijks leven werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs.

Biografie

Ik ben Stijn Kooiman, geboren op 11 februari 1988 aan de Theerestraat in Sint-Michielsgestel. Ik heb daar mijn hele jeugd doorgebracht en toen het tijd werd om uit te vliegen, ben ik op mijzelf gaan wonen aan de Grote Cour. In december 2017 ben ik verhuist naar het  Adrianusplein. Hiermee mag ik mijzelf een van de eerste, trotse bewoners van ‘het nieuwe centrum’ noemen.

Mijn basisschoolperiode heb ik doorlopen op basisschool de Bolster, waar ik een hele fijne, zorgeloze tijd heb gekend. Dit heeft er later aan bijgedragen om te kiezen voor het mooiste vak van de wereld: leerkracht.  Na de basisschool ben ik de HAVO gaan doen op het ELDE college. Toen ik hier op 17-jarige leeftijd mee klaar was, had ik geen idee wat ik de rest van mijn werkende leven wilde gaan doen. Uiteindelijk gekozen voor de opleiding Integrale Veiligheid (Safety & Security management). In het laatste jaar van deze opleiding wist ik zeker dat dit niet was wat ik wilde. Ik heb de opleiding afgemaakt, want een HBO diploma zou altijd wel van pas komen. Ondertussen wat centen bijverdiend bij de plaatselijke Emté Supermarkt . Terwijl ik daar mijn werk aanhield,  groeide ik door tot afdelingsleider. Wellicht kon ik daar wel in verder? Maar dit ging vervelen, ik had sterk het gevoel meer in mijn mars te hebben. Toch maar weer naar school dan! In een versneld  deeltijd traject de PABO  afgerond, cum laude afgestudeerd en nu dagelijks bezig met het lesgeven aan kinderen.

Mijn vrije tijd is doorgaans goed gevuld. Ik zit als vice-voorzitter in het bestuur van Kindervakantiewerk Sint-Michielsgestel (Mini-Gestel), ben belast met de materiële voorbereiding op de jeugdweek  en coördineer de voorbereidingsweek van Minigestel. Sinds 2007 ook kennis gemaakt met het carnavalsleven in ons ‘Bokkendonk’, door mijzelf samen met enkele vrienden aan te melden bij  Carnavalsvereniging de Dors(t)vlegels. Na een gezellige maar korte periode bij deze club, lid geworden bij Carnavalsvereniging de Boomstêmpkes, waar ik ook het trompetspelen heb opgepakt.

De binding die ik voel met ons mooie dorp heeft me doen besluiten om mezelf aan te sluiten bij de Gestelse Coalitie. Het discussiëren over de zichtbare veranderingen in het dorp, in positieve en negatieve zien, tijdens informele gelegenheden met vrienden, was voor mij niet langer voldoende. Ik wilde dichter op het vuur zitten en vertalen wat wij als inwoners van deze gemeente vinden en wensen.

Zit je dus ergens mee? Kaart het aan, maak het bespreekbaar (ook als je nog geen oplossing voor handen hebt). Zorg dat het op die plek terecht komt, waar ook de beslissingen worden genomen.  Lang niet iedereen heeft hier de tijd voor en de zin in. Ik stel me graag beschikbaar om dit voor je te doen, dus schroom niet om me te benaderen.

Persoonlijke doelstellingen

Bereikbaarder wonen voor starters100%
Impuls beschikbaarheid sociale huurwoningen100%
Toegankelijkheid & bereikbaarheid gemeente 90%
Verbetering verkeersveiligheid 80%
Een bloeiend & leefbaar centrum100%

Ervaring

2017 - Heden
Leerkracht Basisonderwijs
2009 - 2017
Emté Supermarkten
2008 - 2010
Café ’t Vertier
2011 - 2012
Bouwbedrijf van Pinxten
2005 - 2007
J&S Bedrijfsdiensten