Mark Hueber

Mark Hueber

Biografie

Mijn naam is Mark Hueber. Geboren en getogen in Gestel, getrouwd met Angelique (ook geboren in Gestel) en heb één dochter Sarah. Ik heb altijd in Gestel gewoond en ga er ook nooit meer weg. Ik werk al zo’n dertig jaar bij het Commando Luchtstrijdkrachten. Eerst als onderofficier Force Protection, maar na mijn deeltijd HBO Integrale Veiligheid heb ik de Koninklijke Militaire Academie mogen doorlopen. Nu ben ik Officier Toegevoegd op het bureau behoeftestelling en boekwerken voor de Sectie Force Protection als onderdeel van de Directie Operaties.

De reden dat ik van de Gestelse Coalitie lid ben geworden is dat ik een mening heb over wat er zoal gebeurt in de gemeente en het dan ook wel zo fair is om je er dan voor in te zetten. Ik ben van mening dat lokale mensen en politieke groeperingen meer feeling hebben met het besturen binnen de gemeente. Daardoor heb ik ook plaats genomen in het bestuur van Stichting Kindervakantiewerk Sint-Michielsgestel die de Nacht van Acht, Creatieve week en Mini-Gestel organiseert. Ook heb ik met een paar gestelnaren de Stichting Veteranen Gestel opgericht omdat er nog niets was en we het belangrijk vonden dat er een platform kwam om veteranen in alle hoedanigheden te ondersteunen. Om dezelfde reden ben ik jaren geleden lid geworden van het Gestels Belang, dat is geëvolueerd in de Gestelse Coalitie, waar ik nu voorzitter van mag zijn.

Ik heb gekozen voor een bestuursfunctie en niet in de fractie omdat ik nogal direct ben (is aangeleerd vanuit Defensie) en ik niet zo goed ben in het politieke spel. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen mening heb. Wij zorgen als bestuur voor alle randvoorwaarden zodat de fractie kan doen waar ze goed in zijn, politiek bedrijven.

Als ik niet aan het besturen ben, dan probeer ik nog wat te voetballen bij SCG’18 op vrijdagavond, of blaas op mn sousafoon bij de Boomstempkes waar het hele gezin lid van is. Met  het besturen en de hobby’s samen kom ik met meer dan genoeg mensen in aanraking om eens goed te kunnen praten en discussiëren over wat er allemaal moet gebeuren in ons dorp. Dat neem ik dan weer mee naar de fractievergaderingen. En probeer zo de wensen van andere dorpsgenoten onder de aandacht van de politiek te brengen.

Skills

Bereikbaar wonen voor starters100%
De dommel als middelpunt van een levendig centrum90%
Makkelijk toepasbare regels voor iedereen 80%