Hans Groenendaal

Een echte Gestelaar, sportief, jaren actief binnen het verenigingsleven en de politiek en houdt zich in het dagelijkse leven bezig met nationaal en internationaal sociaal zekerheidsrecht

Biografie

Ik ben Hans Groenendaal, geboren op 26 september 1957 en al mijn hele leven woonachtig in Sint-Michielsgestel. Opgegroeid in de Heesakkerstraat en nu woonachtig in de Valklaan. Ik ben een echte Gestelaar met van moeders kant nog wat bloed uit Den Dungen.

Mijn leerzame leven is begonnen op de Michaëlschool, daarna het Sint-Janslyceum en op de Hogere Laboratoriumschool te Oss de HBO-opleiding chemisch analist afgerond in 1977.

Actief geweest als voetballer bij RKVV Sint-Michielsgestel tot aan mij 33e levensjaar. Naast het voetbal nog trainer/coach geweest van jeugdelftallen, na mijn actieve carrière 11 jaar bestuurslid en daarnaast diverse jaren grensrechter bij eerste en tweede elftal met wisselend succes.

30 Jaar lid geweest van Karnavalsklubke De Hangers waarvan zo’n 22 jaar als secretaris en 3 jaar voorzitter. Daarnaast 3 jaar bestuurslid van de Stichting Bokkendonk (voorloper Fidderoasie).

Inmiddels zo’n 10 jaar actief in de politiek bij eerste Gestels Belang en de laatste 4 jaar bij De Gestelse Coalitie waar ik voorzitter mag zijn.

Sporten doe ik al bijna mijn hele leven en na het voetbal ben ik me meer gaan richten op hardlopen. De laatste jaren op een wat lager pitje waarbij ik het hardlopen combineer met fitness. Verder luister ik graag naar muziek en houd ik van een goed boek.

Een (pittige) discussie ga ik niet uit de weg en heb het hart op de tong maar ik heb ook graag een “goed” gesprek met een lekker glas bier.

Sta open voor veranderingen dus ook binnen de politiek.

Persoonlijke doelstellingen

Een gemeente met een sociaal gezicht100%
Een goed en verantwoord (sport)accommodatiebeleid 100%
Een bloeiend en leefbaar centrum100%
Een vrijwilligersbeleid gericht op de toekomst100%

Ervaring

1979 – Heden
Werkzaam Sociale Verzekeringsbank (voorheen Raad van Arbeid) achtereenvolgens als medewerker Kinderbijslagwet, Systeembeheerder en vanaf 1997 werkzaam bij de Directie Juridische Zaken Hoofdkantoor Amstelveen
1978 - maart 1979
Militaire Dienst
1976 - 1977
Koninklijk Shell Laboratorium Amsterdam als stagiair