Angelique Schets

Angelique Schets

Biografie

Mijn naam is Angelique Schets. Ik ben geboren en getogen in Waalwijk, maar mijn eerste baan was bij Rabobank Sint-Michielsgestel waar ik mijn man Thomas leerde kennen. Sinds december 2000 wonen we samen in dit mooie dorp. We hebben twee dochters, Anouk en Lotte. Tot en met 2013 ben ik in verschillende functies werkzaam geweest in de financiële sector (o.a. als financial controller).

Sinds 2013 ben ik echter fulltime thuis als moeder. Hierdoor ontstond tijd om als vrijwilliger aan het werk te gaan in ons dorp. Vanaf de oprichting in juni 2014 ben ik betrokken bij Wijkplein Gestel. Het Wijkplein is een ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners die zin hebben om gezamenlijk een kopje koffie te drinken, te handwerken of die zelf een activiteit op willen zetten. Voor en door burgers zelf! In de loop van de tijd heb ik als vrijwilliger ook geholpen met het opzetten van een Kledingbank en een Speelgoedbank. Toen deze activiteiten moesten verhuizen uit het pand aan de Irenestraat, heb ik de onderhandelingen en de samenwerking met de gemeente mogen doen. Hierdoor kon ik de continuïteit van deze burgerinitiatieven in ieder geval waarborgen.

Mijn vrijwilligerswerk bestaat op dit moment uit de volgende activiteiten: bestuurslid (secretaris) Stichting Wijkplein, secretaris Oudervereniging BS De Touwladder en leidster TSO op BS De Touwladder. Ik vind het vooral leuk om samen met anderen een resultaat neer te zetten. Als een onderwerp me aan het hart gaat, zet ik me daar graag volledig voor in.

Door mijn betrokkenheid bij het Wijkplein en mijn overige vrijwilligerswerk hoor en zie ik veel dingen die in onze wijk, maar ook in ons dorp spelen. Er zijn signalen van inwoners die zich niet gehoord of serieus genomen voelen door gemeente, woningbouwvereniging of een andere organisatie.Er Is sprake van eenzaamheid onder onze inwoners, maar ook schaamte wanneer men het financieel moeilijk heeft en niet om hulp durft te vragen. Dit zijn onderwerpen waar ik me graag verder in zou willen verdiepen om te kijken of we situaties kunnen verbeteren. Kijken waar kansen liggen en deze kansen daadwerkelijk benutten.
In mijn vrije tijd sport ik bij theLocalgym of duik ik in een spannend boek, help ik mijn kinderen bij hun huiswerk of de online thuislessen (in coronatijd) of gaan we wandelen met onze hond.

Persoonlijke speerpunten

Luisterend oor voor inwoners die zich niet gehoord voelen100%
Burgerparticipatie: Meer aandacht vragen voor de expertise en ervaringen die inwoners hebben.90%