De Gestelse Coalitie zorgt voor versneld bouwen van kleine woningen

In Sint-Michielsgestel is een groot tekort aan vrijwel alle type woningen maar één categorie springt er extra uit en dat is die van de kleine, betaalbare woningen voor een- en tweepersoons huishoudens. Deze worden in Gestel niet of nauwelijks gebouwd, waardoor het bijvoorbeeld voor starters en alleenstaanden zo goed als onmogelijk is geworden om in onze gemeente een betaalbare woning te kopen. Ook de wachttijd voor een sociale huurwoning is intussen fors opgelopen, waardoor onze jongeren noodgedwongen uit moeten wijken naar een andere gemeente of voor een fors bedrag een particuliere woning moeten huren.

 

Tijdens de begrotingsbehandeling diende De Gestelse Coalitie een motie in waarin we het college opriepen om dit type woningen versneld te gaan bouwen. Deze motie kreeg de steun van de meerderheid van de raad dus hopelijk gaat de schop binnenkort dan toch echt de grond in op al die locaties in onze gemeente waar we al zo lang wachten op woningbouw. Betaalbare woningbouw wel te verstaan. Wij blijven het vanzelfsprekend kritisch volgen!

Scott van Dijk, het jongste lid van DGC: “Ik zou niets liever willen dan betaalbare woningen in de gemeente Sint-Michielsgestel, ook wij (als jeugd) willen hier wonen!”

Related Posts