De politiek doet een stapje terug

De Corona maatregelen hebben vanzelfsprekend ook grote invloed op de gemeentepolitiek. Alle raadsvergaderingen en bijeenkomsten tot 1 juni zijn van de agenda gehaald. Alleen de presidiumvergaderingen met de fractievoorzitters gaan (digitaal) door. Tijdens die vergaderingen praten burgemeester en gemeentesecretaris ons bij over de actuele ontwikkelingen binnen de organisatie en de veiligheidsregio en dat is niet niks. Het zijn bizarre tijden die een ongelofelijk grote impact hebben op alle betrokkenen. Iedereen werkt keihard om alles wat er op ons af komt in goede banen te leiden en daarbij komen natuurlijk ook de zorgen die we allemaal hebben over onze geliefden, onze ouders, onze vrienden en onze collega’s. De Gestelse Coalitie wil daarom iedereen binnen de gemeentelijke organisatie en de veiligheidsregio een enorm groot compliment maken voor het vele werk dat er op dit moment wordt verzet. Wij hebben daar veel bewondering voor.

Ook hebben we veel respect voor al onze inwoners! Overal in de gemeente zien we mooie initiatieven van mensen die elkaar helpen en die graag een stapje extra zetten om ervoor te zorgen dat iedereen deze tijd zo goed mogelijk doorkomt. We steken zorgmedewerkers en al die andere mensen in cruciale beroepen op allerlei manieren een hart onder riem, we brengen lieve groeten aan onze ouderen, we gaan op raamvisite, we koken wat extra’s voor mensen die dat zelf niet meer kunnen, we doen boodschappen voor de buren die binnen moeten blijven, we steunen de voedselbank, we kopen bij onze lokale ondernemers, we gaan thuis uit eten bij de plaatselijke horeca en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Mooie initiatieven om te koesteren en hopelijk ook na deze tijd zo veel mogelijk vast te houden.

En waar zovelen nu een stapje extra zetten, zetten wij als politiek juist even een stapje terug. Om ruimte te laten voor al het andere belangrijke werk dat nu gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat we met elkaar zo goed mogelijk uit deze crisis komen! Maar we houden natuurlijk wel de vinger aan de pols. Dus als u zich zorgen maakt, ergens tegenaan loopt of vragen hebt, over welk onderwerp dan ook, neem dan gerust contact met ons op!

Rest ons nog u allemaal heel veel sterkte en gezondheid toe te wensen. Stay home, stay safe en hopelijk tot snel!

Bestuur en fractie De Gestelse Coalitie

Related Posts