Ambities kosten geld, maar zoveel?

Deze week viel de aanslag voor de OZB op de mat. Inclusief een indexering en dat terwijl het college na de verkiezingen toch echt beloofd had dat de OZB niet zou stijgen. En dan komt daar als klap op de vuurpijl ook nog eens die forse verhoging van de afvalstoffenheffing bovenop.

En waarom allemaal… niet om meer betaalbare woningen te kunnen bouwen en ook niet voor een betere jeugdzorg. Het eerste wil maar niet van de grond komen en op dat laatste moet zelfs bezuinigd worden…

Niet voor niets schreven we als DGC na de laatste begrotingsbehandeling dat we daar met gemengde gevoelens op terugkeken. Er kwam wel extra capaciteit om de woningbouw vlot te trekken, maar geen steun voor onze motie om versneld kleine woningen te bouwen. En ook een oproep om een urgentieplan sociale woningbouw te maken, haalde het niet.

Wel deed het college een aantal stevige ingrepen om alsnog een structureel sluitend begrotingsresultaat te kunnen presenteren. Hiervoor was evenals vorig jaar een forse greep uit de reserves nodig. Het werd met trots gepresenteerd. Maar het zijn onze inwoners die daarvoor nu dus letterlijk de rekening krijgen.

Wat De Gestelse Coalitie betreft is het laatste woord daar nog niet over gezegd. Natuurlijk hebben wij ook ambities voor onze mooie gemeente en natuurlijk weten wij ook dat ambities geld kosten, maar als we daarvoor dan toch met zijn allen moeten betalen dan willen we daar wel een goed gevoel aan over houden.

Waar krijg jij een goed gevoel van? En welke ambities heb jij voor onze gemeente? Vertel het ons of nog beter: word lid en praat mee. Stuur een e-mail naar info@degestelsecoalitie.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Yvonne Matthijsse
Fractievoorzitter De Gestelse Coalitie

Related Posts