Kandidatenlijst combineert ervaring met nieuw talent

Maandag 5 februari moeten de partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen hun kandidatenlijst inleveren. Die van De Gestelse Coalitie combineert ervaring met nieuw talent. Nestor Frans den Otter stevent af op een mooie mijlpaal. Hij wil graag de 25 jaar vol maken als raadslid. Andere oudgediende is Carly van Pinxten, die na 21 maart aan zijn derde periode als raadslid hoopt te beginnen.

Lijsttrekker is de huidige fractievoorzitter Yvonne Matthijsse. Zij is blij met de lijst: “Toen ik vier jaar geleden begon als raadslid was het mijn ambitie om meer jongeren en vrouwen bij de politiek te betrekken en daar zijn we denk ik goed in geslaagd. Op onze lijst staat een aantal sterke nieuwe vrouwen, waarvan twee in de top 10. Van de drie jongeren die in 2014 op onze lijst stonden, zit er inmiddels eentje in de raad (Luuk Moseman) en de andere (Jeroen van Doorn) heeft de ambitie om de komende periode zijn opwachting als raadslid te maken. En met Stijn Kooiman op plek 6 en Scott van Dijk op plek 16 we hebben we nog twee veelbelovende jonge nieuwkomers op de lijst.” Voorzitter Hans Groenendaal vult aan: “Voor Luuk hadden we eigenlijk een hogere plek gereserveerd maar hij heeft voorrang moeten geven aan zijn maatschappelijke carrière als leerkracht, waarvoor hij vanaf september een opleiding gaat volgen. Gelukkig blijft hij wel actief bij onze partij betrokken. En dat geldt ook voor onze huidige wethouder Koos Loose. Hij heeft deze periode heel veel bereikt voor Gestel. We hopen dat we nog lang van zijn kennis en ervaring kunnen profiteren!”

De volledige kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

 • Yvonne Matthijsse-van den Heuvel
 • Frans den Otter
 • Carly van Pinxten
 • Jeroen van Doorn
 • Jonneke Simons – van Uden
 • Stijn Kooiman
 • Mirjan Rademaker
 • Luuk Moseman
 • Koos Loose
 • Johan van Breugel
 • Ben van den Bogaard
 • Bianca Eijkemans-Kivits
 • Ton Spierings
 • Hans Groenendaal
 • Jacqueline Martens
 • Scott van Dijk
 • Robert Simons
 • Geert Groenendaal
 • Wim Bekkers
 • Stephan van de Vijfeijken
 • Wout van Son
 • Ivo Polk
 • Piet Verhagen
 • Carlijn van den Brand
 • Rob Jansen
 • Jozef van der Donk
 • Joke Verstijnen
 • Dirk van den Brand

Related Posts