Luuk Moseman opvolger Gerry van Alebeek

Tijdens de raadsvergadering van 12 oktober is steunfractielid Luuk Moseman (26) benoemd als raadslid voor De Gestelse Coalitie. Hij neemt de plek in van Gerry van Alebeek, die naar Boxtel verhuisde en daarom zijn raadszetel moest opgeven.

Gerry van Alebeek was bezig aan zijn eerste termijn in de Gestelse gemeenteraad en nog lang niet klaar met zijn werk als raadslid. Privé-omstandigheden maakten echter een verhuizing noodzakelijk, waardoor hij noodgedwongen moet stoppen. Van Alebeek:

Ik voel me nog steeds voor 100% Gestelnaar en blijf me ook vanuit Boxtel inzetten voor deze mooie gemeente en De Gestelse Coalitie. Ik ga bijvoorbeeld de verkiezingscampagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen leiden. De naam van onze ambtelijke fusieorganisatie met Boxtel is Mijn Gemeente Dichtbij en dat ga ik vanaf nu letterlijk in praktijk brengen.

Luuk Moseman is een van de jongeren die De Gestelse Coalitie in 2014 naar voren schoof om de Gestelse jeugd een stem te geven in de politiek. En die stem heeft hij de afgelopen drie jaar regelmatig laten horen. In mei 2016 werd Moseman benoemd als steunfractielid. In die hoedanigheid werkte hij onder andere mee aan de enquête woonwensen jongvolwassenen. Moseman, die werkzaam is als docent economie bij het Rodenborch College in Rosmalen, zegt over zijn benoeming:

Ik ben heel blij met deze kans. In het verenigingsleven en op mijn werk word ik regelmatig aangesproken overal allerlei zaken die in de gemeente spelen. Dat kan ik nu meenemen naar de raadszaal en ik hoop dat ik op die manier mijn steentje kan bijdragen aan het debat. Waarbij ik absoluut ook aandacht zal hebben voor de dingen die spelen in de kleinere kernen zoals Gemonde

22528877_1700365416640914_2288569458823301297_o

 

Related Posts