Yvonne Matthijsse-van den Heuvel

Geboren en getogen in Sint-Michielsgestel en nog steeds woonachtig op de plek waar ik geboren ben, in de Theereheide, tussen SCI en Ackermans (Halderse Akkers). Getrouwd met Etienne en moeder van Thierry (25) en Mitch (23). Nu fractievoorzitter van De Gestelse Coalitie en na de verkiezingen hopelijk wethouder in onze mooie gemeente.

Biografie

Ik ben er trots op dat ik deze verkiezingen de lijsttrekker van De Gestelse Coalitie mag zijn. Met elkaar hebben we de afgelopen vier jaar heel veel mooie dingen bereikt voor Gestel en natuurlijk hoop ik dat we daar de komende vier jaar nog veel meer mooie dingen aan toe kunnen voegen, zodat we met elkaar trots kunnen zijn op ons mooie dorp. Een dorp met een gezellig en levendig centrum en een Multifunctionele GemeenteHuif waar jong en oud elkaar ontmoeten, met de Dommel als prachtige parel daar tussenin.  En als ik dan nog even verder mijmer dan zie ik een florerende voetbalclub SCG’18 en een prachtige nieuwe wijk Heidelust, waar veel Gestelnaren de passende woning vinden, waar ze al zo lang op gewacht hebben.  

Toen ik vier jaar geleden begon als raadslid was het mijn ambitie om meer jongeren en vrouwen bij de politiek te betrekken en ik denk dat ik daar best goed in geslaagd ben. Op onze lijst staat een aantal sterke nieuwe vrouwen en van de drie jongeren die in 2014 hoog op onze lijst stonden, zit er inmiddels eentje in de raad (Luuk Moseman) en de andere (Jeroen van Doorn) heeft de ambitie om de komende periode zijn opwachting als raadslid te maken. En met Stijn Kooiman op plek 6 en Scott van Dijk op plek 16 we hebben ook weer veelbelovende jonge nieuwkomers op de lijst.

De komende vier jaar wil ik met De Gestelse Coalitie ook de stap maken naar de andere kernen. Het is vanzelfsprekend dat je je als gemeenteraadslid inzet voor alle inwoners van de gemeente. Maar het is natuurlijk het allermooiste als je dan ook kandidaten uit de andere kernen op je lijst en in je achterban hebt. Verder wil ik nog meer dan ik de afgelopen periode al gedaan heb in gesprek gaan met u als betrokken inwoner, vrijwilliger, initiatiefnemer, werknemer of ondernemer van onze mooie gemeente. U weet veel beter dan ik wat er allemaal speelt in de gemeente en daar wil ik graag naar luisteren.

In Gestel kunnen jullie mij kennen van van alles en nog wat. Ik heb op Beekvliet gezeten (en daarvoor op de Wilberthof), ik heb gevoetbald bij SCI en heb daar later ook veel tijd langs de lijn doorgebracht met het kijken naar de wedstrijden van mijn zoons, ik ben al jarenlang lid van carnavalsvereniging de Booomstempkes, ik was voorzitter van de ouderverenigingen van Kinderdagverblijf de Boefjes (die ik  mee heb opgezet) en basisschool Roald Dahl en ik heb de afgelopen 6 jaar in de redactie gezeten van de Bokkendonker. Op dit moment ben ik als vrijwilliger betrokken bij Levenswijs en bij Bint, waar ik statushouders help met de Nederlandse taal.

Persoonlijke doelstellingen

Dommel als middelpunt100%
Oude gemeentehuis Petrus Dondersplein100%
Persoonlijk contact100%
Vrijwilligersbeleid100%
Nog meer jongeren en vrouwen bij de politiek betrekken80%

Ervaring

Politieke ervaring
2015 - Heden
Fractievoorzitter De Gestelse Coalitie
2014 - Heden
Gemeenteraadslid De Gestelse Coalitie
2012 - 2014
Steunfractielid Gestels Belang

Ervaring

Werkervaring
2013 - Heden
Brandmanager Boots health & beauty
2010 -2013
Marketingcommunicatie adviseur Alliance Healthcare
2009 - 2010
Manager marketingcommunicatie Alliance Healthcare
1991 - -2009
Communicatiemanager Kring-apotheek

Contact Info

Telefoon / WhatsApp = +31 6 43757521
E-mail = yvonne.matthijsse@planet.nl