De Gestelse Coalitie klaar om mee te besturen: De kern Gestel verdient een stevige stem in de gemeenteraad

Vijf gemotiveerde Gestelnaren staan klaar om de belangen van Gestel in de gemeenteraad te behartigen. En ze worden daarbij gesteund door nog eens 35 kandidaten, die allemaal bereid zijn hun steentje bij te dragen aan een mooier Gestel.

“En dat is wat mij betreft een Gestel zonder braakliggende terreinen, waarop al lang woningen hadden moeten staan,” licht lijsttrekker en wethouderskandidaat Yvonne Matthijsse haar standpunt nog maar eens toe. “Als je in het centrum van Berlicum rondloopt dan zie je een Mercuriusplein dat af is. En alle lege plekken die er een paar jaar geleden nog waren, zijn intussen gevuld met huizen en appartementen. Nu zijn de andere kernen aan de beurt. Inderdaad ik heb het niet alleen over Gestel. In Den Dungen staat de Blauwe Scholk bijvoorbeeld ook al veel te lang leeg.”

Ook nummer 2 op de lijst, raadslid Frans den Otter, snapt niet waarom het allemaal zo lang moet duren: “Vier jaar geleden heeft de wethouder ons al beloofd dat er snel gebouwd zou worden op het oude SCI terrein. Maar het ligt er nog precies zo bij als toen. Ik vind dat echt te triest voor woorden.”

De nummer 3 en huidige voorzitter van De Gestelse Coalitie Mark Hueber is het hartgrondig met de beide raadsleden eens en is er klaar voor om een plek in de gemeenteraad in te nemen. “Als je een mening hebt over wat er gebeurt in de gemeente, dan moet je ook bereid zijn om je daarvoor in te zetten,” aldus Hueber.

Dat is ook de mening van nummer 4, Jeroen van Doorn. “Vertel mij over jouw wensen en/of visie voor Gestel en wijs me op de dingen die jij mist of zou willen veranderen,” is zijn oproep aan de Gestelse kiezers. En die input neemt hij na de verkiezingen graag mee naar de gemeenteraad.

Scott van Dijk maakt het vijftal kandidaat raadsleden van De Gestelse Coalitie compleet. Hij is 21 en vertolkt op dit moment in het bestuur van de partij de stem van de jeugd. Datzelfde hoopt hij straks ook in de gemeenteraad te kunnen doen: “Onze lijsttrekker Yvonne Matthijsse stond 8 jaar geleden net zoals ik op plek 5 van lijst 5. De Gestelse Coalitie haalde toen vier zetels en leverde een wethouder, waardoor Yvonne als nummer 5 een plekje doorschoof en in de raad kwam. Daar hoop ik nu ook op: vier zetels en een wethouder. Als dat lukt, kan ik straks na de verkiezingen als raadslid de belangen van de jongeren in Sint-Michielsgestel behartigen. Daar heb ik echt heel veel zin in.”

Related Posts