Kerstboom op de mèrt !

We schrijven het najaar van 2017. Zo langzamerhand wordt er van de Politieke Partijen gevraagd om zich te profileren. Maart 2018 zijn er tenslotte weer verkiezingen voor de gemeenteraad. Natuurlijk geldt dat ook voor De Gestelse Coalitie. We proberen op diverse manieren het nut van een plaatselijke politieke partij weer te benadrukken. Helaas is niet iedereen daar meteen van overtuigd.

Als gevolg hiervan ontspint zich dan ook een discussie op facebook. Een van de plaatselijk “commentatoren” beklaagd zich over het feit dat er in Gestel “toch nooit iets kan”. “Er kan niet eens een fatsoenlijke kerstboom op de markt komen”.Het antwoord van De Gestelse Coalitie was: “als je dat zo belangrijk vind hoef je niet op de Gemeente te wachten. De Gemeente wil best meedenken en faciliteren.  Denk eens aan een burgerinitiatief!”

Najaar 2018: Twee van onze leden zijn, samen met wat plaatsgenoten, dit najaar eens gaan kijken of we, zoals vorig jaar besproken, hier een mooi burgerinitiatief van konden maken. Dit heeft geresulteerd in een eerste bijeenkomst van een vijfkoppige commissie, waaronder ook de “facebook-blogger” van 2017. Samen met een hele enthousiaste wijkmakelaar Mike Venrooy zijn zij aan de slag gegaan. En met succes! Nu, ongeveer een maand voor het kerstfeest kunnen we een aantal dingen constateren. Ondanks dat het voor een van de leden van de commissie al snel te druk werd en dat deze hierdoor moest afhaken, is de intussen vierkoppige commissie stug doorgegaan. Aan de vooravond van de feestdagen 2018 hebben we een heel mooi resultaat te melden.

Op zaterdag 8 december zal er, mede op initiatief van De Gestelse Coalitie, op de markt wederom een mooie kerstboom verrijzen. Door een prima samenwerking van burgers, ondernemers  en gemeente zal ’s-avonds om 20.00 de boom worden verlicht en officieel “in gebruik” worden genomen. Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. U mag dan ook uw eigen kerst-/nieuwjaarswens in de boom (laten) hangen. Wij zullen dan zorgen voor een passende sfeer en natuurlijk een hapje en een drankje. Op zondag 9 december zijn we dan ook weer van 09.00 uur tot 13.00 uur aanwezig zijn om u behulpzaam te zijn. Graag tot dan!

Namens De Gestelse Coalitie, Gerry van Alebeek.

Related Posts